sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Mummin pitsit ja perhosjumpsuit

Sain aikoinaan kasan edesmenneen mummini itsetekemiä kapioita. Suurin osa kulahtaneita ja reikäisiä. Pesin kuitenkin ja jemmasin kaappiin. Sain idean tehdä vauvalle peiton vaunuihin joka kulkisi ehkä vanhempanakin mukana.


Ei se mikään valioyksilö ole,mutta täynnä suvun historiaa. Mummini on nuoruudessaan käsin nyplännyt nyt jo hieman ryhtinsä menettäneet pitsit. Tunnearvoa tällä on. Mummini sytytti kipinän käsillä tekemiseen jo ennen kuin menin kouluun. Muistan että teimme vaatteita vintin perältä löytyneelle hyvin vanhalle nukelle.
Poikien kanssa iltapuhteina syntyi pikkusiskolle jumpsuit OB 4/14 best pals kaavalla.
 Lisäsin hihoihin ja lahkeisiin resorit ja jätin vuorittamatta. Eteen aplikoin ihan simppelin perhosen siluetin suoraompeleella.Ensimmäistä kertaa ikinä käytin myös silitettävää tukikangasta vetoketjun ompelussa. Huomattavasti siistimpi jälki tuli kuin aiemmissa vetoketjullisissa vaatteissa.


Perhosen tein samasta resorista kuin kanttauksen. Silitin liimakalvon ja kun ei ollut kaksipuoleista niin käytin suihkutettavaa kangasliimaa kiinnittämään aplikaation haalariin.


Värit vääristyvät hurjasti illalla kuvatessa.Kangas on oikeasti vaaleankeltaista meleerattua puuvillacollegea,saatu aikoinaan, sekä resorit ja aplikaatio mintunvihreää trikooresoria..sekin jostain saatua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti